Svarta Slitna Jeans till Dam Herr & Barn – hela listan

Artikeln innehåller sponsrade länkar

638
views
Köpa svarta slitna jeans på nätet
Svårt att hitta slitna svarta jeans? Här är vår lista. | Foto: NGDPhotoworks/Pixabay CC0 1.0

Svårt att hitta svarta slitna jeans?

Vi är många som gillar svarta slitna jeans. Men det är många butiker och sidor med jeans som skall letas genom innan men hittar det perfekta paret. Här har vi letat upp dem åt dig från några av de största butikerna på nätat. Bra va?

Här har vi samlat de bästa svarta slitna jeansen från webbutiker på nätet.

Svarta jeans är en färg som kommit för att stanna. Ett av de bästa alternativen till den klassiska blå indigo vi är så vana vid på jeans. Svart färg på kläder brukar ju ofta användas för att skapa en slags elegans. Formell kläder är många gånger svart både för män och kvinnor.

Tillhör mångas favorit – mig själv inräknad

Det blir en spännande krock när man både använder svart på ett traditionellt bruks-plagg och dessutom ger dem en sliten look. Så coolt. Svarta slitna jeans tillhör mångas favorit – mig själv inräknad. De är det bästa från två världar – elegant svart och tufft slitage.

Olika typer av sliten look

Slipat & Slitet

De finns ett par olika typer av sliten look. Först måste man dela upp slitet och hål. Det finns många modeller där man bara slipat på tyget och i vissa fall även tunnat ut färgen utan att för den delen göra hål i tyget.

Skuret

Sedan finns det modeller som knappt är slitna bortsett från skurna hål på lämpliga ställen. Här är ofta denim tygets färg intakt medan hålen är tydliga och markerade. Detta ger en kraftig kontrast hålen och det svarta tyget.

Topplistan

Det är rätt mycket arbete att plöja sig igenom en mängd webbutiker för att hitta just svarta slitna jeans. Jag saknade själv ett ställe som bara har just svarta jeans som är slitna – och inget annat. En sån butik finns såklart inte men här har jag gjort det lite lättare genom att länka till de bästa exemplaren på olika webbshoppar på nätet.

Svarta slitna jeans – Dam

 MärkeModellSlitningButik
1DiselStraight legLite - knänZalando
2Dr.DenimSlimMellan - ripped kneesNelly
3Even&OddSlim fitLite - ett knä med broderiZalando
4Only PetitSkinny fitMellan - båda benenZalando
5Guess JeansSlim ankle straightLite - knänBoozt
6New LookRelaxed fitMer - båda benen upptillZalando

Detta är en populär färg på dam-jeans och finns i stort sett i alla modeller och former. Svart har ju kommit stor men det har även den slitna looken med hål.

Hantera dem med extra mycket kärlek

Slitna byxor har ibland en tendens att snabbt bli för slitna om man är oförsiktig. Så trots att de har en sliten style så får man hantera dem med extra mycket kärlek för att de skall hålla precis den slitna nivå som de hade när man köpte dem.

Svarta jeans är extra känsliga för fällning och tvättning. Detta känner nog de flesta som haft svarta jeans tidigare igen. Det finns några olika saker man kan göra så inte färgen tvättas ut för fort. Ett tips är att tvätta dem för hand och inte för ofta. Då befaras passformen och hål och trådar riskerar inte att släppa och bli mer slitna.

Svarta slitna jeans – Herr

 MärkeModellSlitningButik
1Dr.DenimSlim fitMellan - skurna hål på knänZalando
2Jack & JonesSlim fitMellan - från knän och uppåtZalando
3New LookSkinnyMellan - hål på knänNLY Man
4Dr.DenimSlimMellan - hål på knänNLY Man
5Jack & JonesSlimMer - Hål från knän och uppåtNLY Man

Slitna jeans är såklart otroligt populärt som herrjeans. En sliten look i kombination med den svarta färgen gör dem lite mer unika. Många svarta jeans är ”natural” och utan den där slitna looken med hål. Ganska svårt att hitta då det verkar finnas färre att välja på för män. Här har jag trots detta lyckats samla de snyggaste och mest populära slitna svarta jeansen för killar. Här är listan.

Svarta slitna jeans – Barn

 MärkeModellSlitningButik
1CostbartBarnLite - Knän och överBoozt
2LTBSlim fitMellan - ej hålZalando
3Blue effectSkinny fitMellan - Hål, slitet ljusare tygZalando
4CostbartBarnMellan - Knän och överBoozt
5VinginoStraight legLite - knän, ej hålZalando

Finns det barn i det här landet som inte har eller har haft ett par blå jeans? Kanske, men svarta jeans är på uppgång även här. Ett perfekt komplement i garderoben. Slitna jeans till just barn är ju en rätt genialisk idé. Det blir ett plagg som tål praktiskt taget vad som helst. Byxan är ju redan sliten liksom.

Som tur är så är svarta jeans ganska smutståliga.

Det enda man behöver hålla efter är att dessa barnjeans håller sig rena. Slitet är cool, smutsigt – not so much. Som tur är så är svarta jeans ganska smutståliga. Ibland räcker det att försiktigt borsta bort smutsfläckar eller hänga att ut dem på vädring. Här har jag skrivit en artikel om hur du tvättar dina jeans utan att färgen förvinner.